Работа определено не е хич лека, но въпреки това не е особено тежка. Предлага гъвкав график, което е най-големият лукс за мен. Като пари и придобивки е нищо особено дори и на по-високите позиции. А за 1 позиция до 2 звезди, парите са наистина много ниски. Много работа, особено по празници и уикенди редовно, малко персонал и накрая за никакви пари... Има възможности за развитие, но въпреки това отнемат много време, отделно от по-нагоре от фирмата те бавят с повишението поне още един месец докато официално те назначат на новата позиция независимо, че са те одобрили. "Повишението" в парите за позиция е по 50 стотинки на час, което само говори за себе си. За мен е очевидно, защото има постоянно текучество на персонала и винаги той е в недостиг. По този начин се случва така, че все по-малко хора вършат цялата работа за същите пари. А даже има хора, които само отчитат дейност и на гърба на другите взимат пари, като си мърдат пръста минимално. Хората, които наистина си вършат работата качествено и изпълват норматива и работят повече от него не се оценяват. Като казваше един колега: "Аз ако напусна, трябва 4 човека да наемат, за да свършат същата работа, която аз върша...". Хората с потенциал изобщо не се ценят и всички се слагат под един знаменател, като останалата част от персонала, която е от кол и въже. Никакъв подбор на персонал, взимат всичко, каквото дойде, колкото и негодно да е. Няма желаещи да работят. Не минава ден без музика на работа, но понеже повечето от персонала са такива каквито ги описах, се слуша само и единствено чалга и на всичкото отгоре се усилва толкото в дискотеките... Аз лично не харесвам чалга ама ми се налага всеки ден да ми гърми в ушите по 8 часа поне. Много е на късмет да се паднеш с печен Мениджър, който да си върши работа като хората, а не просто да стои и да командва, пък в същото време да бъде некадърник. Приятно е да се работи с читави хора. Има хора от мениджърския състав на ресторанта, които не се опитни и не си разбират от работа, имат големи пропуски по позициите в ресторанта, но въпреки това са със самочувствие и ти държат сметка на теб като направиш грешка, а те като направят нещо, което не е приемливо от човек на тази позиция, всички си затваряме очите... Да бъдеш касиер или бургерист е много стресово особено с конкретния състав на персонала. И понеже не сме и много като състав, а работата никога не намалява, често се налага да работя на 2 позиции едновременно, за да мога да обслужа клиентите. После аз го отнасям като са недоволни от скоростта на обслужването... Има и още много неща, които мога да напиша като критика, но не виждам смисъл, защото не очаквам на никой да му се чете толкова дългото ми мнение за фирмата и второ, че това ще доведе до промени. Отношението на клиентите към теб като служител в ресторанта е много ниско, независимо да ли си любезен към тях. Униформите са ужасни и супер некачествени боклуци, които хем са грозни, хем като ги изпереш и пада боята. Като цяло работа не се уважава от останалите и те гледат като човек по-малко от тях. Има и деца, които нямат никакво възпитание и си позволяват много неща, а политиката на фирмата винаги е в защита на клиента.
- Гъвкав график
- Безплатна консумация
- Много евтина платена консумация
- Удобна и близка локация (в моя случай)
- Транспорт след 22:00 ч.
- Някакви възможности за развитие
- Стипендия за студенти
- Персонал
- Заплащане спрямо труда
- Бавния процес на развитие (процеса се забавя поради организацията на фирмата)
- "Повишението" в заплатата за всяка прослужена година, всяка нова позиция
- И други